Jak vybrat sportovní dámské plavky pro dokonalé léto 2024?

Dámské sportovní plavky jsou nezbytným doplňkem každého letního šatníku. Jak vybrat správné plavky z mnoha dostupných možností. V tomto článku se zaměříme na to, jak vybrat ten správný typ plavek v souladu s vaší postavou a aktuálními módními trendy.

Jak správně vybrat sportovní plavky

Při výběru sportovních plavek je důležité zvolit plavky, které vám poskytnou dostatečnou podporu a pohodlí během pohybu ve vodě. Materiál, střih a velikost plavek hrají klíčovou roli v celkovém komfortu a vzhledu.

Typy sportovních plavek

Existuje mnoho typů sportovních plavek, jako například jednodílné plavky, dvoudílné plavky, bikiny, tankiny a plavkové šortky. Každý typ plavek má své vlastní výhody a je vhodný pro různé aktivity ve vodě. Vyberte si horní díl plavek v jiném odstínu, střihu než spodní díl plavek. U nás můžete plavky jednoduše kombinovat dle libosti.

Výběr plavek podle postavy

Při výběru dámských plavek je důležité zohlednit vaši postavu a vybrat takové plavky, které ji budou lichotit. Různé střihy a provedení plavek mohou opticky zvýraznit nebo skrýt různé partie těla, a tak podpořit vaši sebevědomou prezentaci na pláži či u bazénu.

TIP: Prohlédněte si novinky z letošní kolekce plavek.

Doporučujeme

Důležité faktory při výběru sportovních dámských plavek

Při výběru sportovních dámských plavek je nezbytné brát v úvahu několik klíčových faktorů, které ovlivňují jejich pohodlí a vzhled. Velikost plavek, vhodný materiál, elegance a styl, stejně jako kombinace barev, jsou důležité aspekty, na které byste měli při výběru plavek myslet.

Velikost plavek

Velikost plavek hraje zásadní roli v pohodlí a vzhledu. Je důležité vybrat plavky, které sedí dokonale a poskytují dostatečnou podporu. Správná velikost plavek zajistí, že se budete cítit pohodlně a sebevědomě, bez obav z nechtěných úniků. Nesedící velikost je možné u nás jednoduše vrátit.

TIP: Pokud si nebudete jistá velikostí plavek, doporučujeme objednat menší a vetší zároveň. Následně jedny pohodlně vrátíte.

Výběr vhodného materiálu

Materiál, ze kterého jsou plavky vyrobeny, má velký vliv na jejich pohodlí a trvanlivost. Většina sportovních plavek je vyrobena z odolného materiálu, který je vhodný pro použití ve vodě. Vyberte si plavky z kvalitního materiálu, který vám umožní pohodlně plavat a zároveň si udrží svou barvu a tvar i po opakovaném použití.

TIP: Plavky ručně vyperte ve vlažné vodě ihned po návštěvě moře, aby vydržely co nejdéle.

Elegance a styl

Při výběru sportovních plavek je důležité myslet i na eleganci a styl. Vzhledem k tomu, že plavky jsou nedílnou součástí vašeho letního outfitu, vhodný střih a design plavek mohou dodat vaší postavě atraktivní vzhled. Vyberte si dvoudílné plavky, které se vám líbí a ve kterých se budete cítit sebevědomě a pohodlně.

TIP: Plážové oblečení vás ochrání před spalujícími paprsky i zvědavými pohledy okolí.

Elegance a styl plavek VFstyle.cz

Doporučujeme

Kombinace barev

Při výběru sportovních plavek si můžete pohrát s barevnými kombinacemi. Barevné kontrasty mohou opticky zvýraznit dané partie vaší postavy nebo naopak ji opticky zúžit. Vhodná kombinace barev může dodat vašim plavkám atraktivní vzhled a vytvořit dokonalý letní outfit. Pro optické zúžení doporučujeme vybrat černé plavky, které zaručeně dodají sebevědomí každé žene.

TIP: Black on black, neboli černá s černou je jednoduchá kombinace se kterou nešlápnete vedle.

Jak správně změřit postavu?

Při výběru správných sportovních plavek je důležité znát své míry, aby plavky seděly dokonale a poskytovaly dostatečnou podporu. Jak tedy správně změřit postavu pro výběr perfektních plavek? Pokud si nebudete jistí s výběrem, tak neváhejte kontaktovat naši podporu +420 774 000 510 nebo info@vfstyle.cz. Rádi Vám s výběrem pomůžeme.

Obvod přes prsa

Pro změření obvodu přes prsa postavte se rovně a obepněte pásek metru kolem nejširší části hrudníku. Metr mějte vodorovně a ujistěte se, že je pohodlně, ale ne příliš pevně přitlačen k tělu.

Obvod pod prsy

Pro zjištění obvodu pod prsy postavte se zase rovně a obepněte pásek metru těsně pod prsy. Ujistěte se, že měřítko je vodorovně a pohodlně přitlačené k tělu. Tato míra vám pomůže určit správnou velikost spodní části plavek.

Obvod pasu

Pro změření obvodu pasu obepněte sami sebe metrem podle přirozeného záhybu pasu. Ujistěte se, že metr je pohodlně přitlačený k tělu, ale ne příliš utažený. Tato míra vám pomůže vybrat plavky, které lichotí vaší postavě.

Obvod boků

K změření obvodu boků postavte se rovně a obepněte pásek metru kolem nejširší části boků. Ujistěte se, že měřítko je vodorovně a pohodlně přitlačené k tělu. Tato míra vám pomůže vybrat plavky, které krásně padnou na vaší postavě.

Přední sed

Ujistěte se, že plavky nejsou příliš těsné nebo příliš volné a že se cítíte pohodlně a sebevědomě v pohybu ve vodě. Díky správně zvoleným plavkám si dokonale užijete každou letní aktivitu ve vodě.

Otázky a odpovědi:

Q: Jak vybrat ty správné sportovní dámské plavky pro léto?

A: Vybrat ty správné sportovní dámské plavky pro léto může být výzva, ale s těmito tipy to zvládnete snadno. Nejprve si promyslete, jaký materiál preferujete a jaké části těla chcete nebo potřebujete zakrýt nebo zvýraznit.

Q: Jak vybrat dámské plavky podle své postavy?

A: Při výběru dámských plavek si dejte pozor na střih, který lichotí vaší postavě. Například pokud máte menší hrudník, vybírejte horní díly s vyjímatelnou vycpávkou a volte odvážnější střihy. Naopak boky můžete opticky zmenšit vhodným střihem spodní dílu plavek s vyšším pasem.

Q: Jak vybrat správnou velikost dámských plavek?

A: Při výběru správné velikosti dámských plavek je důležité zaměřit se na pohodlné a dobře sedící model. Snažte se vyhnout příliš těsným či příliš volným plavkám, které by mohly omezovat pohyb. Jako výrobci plavek uvádíme naši tabulku velikostí, proto je dobré se předem podívat na uvedené velikosti. 

Q: Který materiál je nejlepší pro sportovní dámské plavky?

A: Při výběru materiálu dámských plavek je důležité vzít v úvahu vaši činnost. Pro sportovní aktivity a plavání ve vířivce jsou vhodné plavky z funkčních materiálů, které rychle schnou a poskytují podporu. Naopak pro relaxaci a opalování můžete zvolit plavky z prodyšného a lehkého materiálu jako je například polyamid či elastan.

Q: Jak správně používat dámské plavky?

A: Pokud se jedná o plavání nebo sportovní aktivity, je důležité vybrat plavky s dostatečnou podporou a správným střihem. Při relaxaci a opalování dbáte hlavně na pohodlí a estetický dojem.