Barva roku 2023 Viva Magenta: Jak ji nosit a kombinovat?

Energická, veselá a odvážná. Taková je barva pro rok 2023 Viva Magenta. Výrazný odstín na pomezí červené a fialové letos ovládl nejen módní trendy. Pusťte ho i vy do svého šatníku. Poradíme vám, jak Viva Magentu nosit a kombinovat.

Viva Magenta

Barvou roku 2023 je Viva Magenta

Společnost Pantone volí každoročně odstín, který nejlépe odráží celosvětovou společenskou náladu. Barva roku následně ovlivňuje nejen módní odvětví, ale také kosmetické nebo interiérové trendy. Pro rok 2023 se jí stal odstín s číslem 18-1750, který nese název Viva Magenta. Odstín inspirovaný přírodním červeným barvivem pocházejícím z malého hmyzu zvaného červec nopálový je hravý a pulzující, plný síly, odhodlání a radosti. Vzbuzuje odvahu, probouzí kreativitu a podporuje sebevyjádření. Také jste ho zatoužila zařadit do svého šatníku?

Viva Magentazdroj: unsplash.com

Komu bude slušet Viva Magenta?

Magentovou barvu není snadné popsat. Jisté je, že na barevné paletě se nachází někde mezi červenou a fialovou, a že spojuje chladný a teplý nádech. Právě proto ji ve svém šatníku může mít v podstatě každá žena bez ohledu na odstín pleti či barvu vlasů a očí.

Spodní díly plavek Viva Magenta

Jak nosit Viva Magentu?

Viva Magentu je radost pustit si do šatníku, jelikož se dá snadno kombinovat s dalšími barvami, a navíc se hodí pro denní i večerní nošení. Přes den ji doporučujeme párovat spíše s neutrálními barvami, které živelnou Viva Magentu trochu ztlumí, takže výsledek bude působit elegantně.

  • Do práce oblékněte fuchsiové šaty, které doplníte krémovým sáčkem.
  • Na drink s kamarádkou vyrazte v bílých džínách a purpurovém topu bez ramínek.
  • K vodě si pořiďte dámské plavky v barvě Viva Magenta, přes které stačí přehodit plážovou tuniku

Naopak večer se můžete odvázat a zvolit buď monochromatický outfit sestavený z různých odstínů samotné Viva Magenty, nebo ji doplnit komplementární barvou. V tomto případě se jedná o zelenou, a to ve všech myslitelných odstínech.

Horní díly plavek Viva Magenta

Viva Magenta jako doplněk

Barva roku 2023 však nemusí zcela ovládnout váš šatník. Viva Magenta je natolik výrazná, že obstojí klidně jen v podobě doplňku. Svůj outfit tak můžete doladit karmínově červenou taškou, slunečními brýlemi nebo látkovou gumičkou (tzv. scrunchie) do vlasů.

Jak kombinovat Viva Magentu?

Kombinování Viva Magenty s dalšími barvami jsme už trochu nakousli v předešlých odstavcích. Pojďme si v tom ale udělat jasno, ať při sestavování svého outfitu neuděláte chybu.

Viva Magentu zkrotí neutrální barvy

Viva Magenta je velmi výrazná barva, která vynikne sama o sobě. Sázkou na jistotu je proto její kombinace s některou z neutrálních barev – bílou, krémovou nebo šedou a černou.

  • Viva Magenta + černá barva - dynamická dvojice, která působí elegantně a neotřele.
  • Viva Magenta + bílá/krémová barva - svěží a mladistvá kombinace, která je skvělou volbou pro jarni a letní outfity.
  • Viva Magenta + šedá barva - neutrální šedá perfektně vyvažuje energickou karmínovou.

S dalšími výraznými barvami

Nechybí vám odvaha? Pak zkuste Viva Magentu zkombinovat s podobně výraznou barvou. Perfektním kandidátem je zelená, která se nachází na opačném konci barevného spektra.

Co když chcete v ulicích skutečně zářit? Dejte dohromady rovnou tři výrazné barvy - s Viva Magentou si bude rozumět sytě oranžová a tyrkysově modrá.

Viva Magentazdroj: unsplash.com

Monochromatický vzhled

Viva Magenta si velice dobře rozumí sama se sebou. Respektive se svými odstíny, kterých je skutečně požehnaně. Pohrát si můžete také s různými texturami, aby výsledný outfit nepůsobil příliš jednolitě. Oblékněte třeba karmínové tílko ze saténu a k němu koženou sukni v pudrově růžové barvě.