10 tipů na vánoční dárky pro sportovkyně všeho druhu

Už víte, co letos nadělíte svým blízkým pod stromeček? Jestliže se chystáte obdarovat ženu, která je přímo zapálená do sportu, buďte bez obav. Přinášíme vám plnou nálož tipů na vánoční dárky, které potěší sportovkyně všeho druhu.

10 tipů na vánoční dárky pro sportovkyně zdroj: unsplash.com

Vánoční dárky pro sportovkyně

  1. Podložka na cvičení
  2. Sportovní láhev na vodu
  3. Hula hoop
  4. Masážní válec
  5. Jednoruční činky
  6. Balanční podložka
  7. Sportovní oblečení
  8. Scrunchies gumičky
  9. Fitness náramek
  10. Doplňky stravy

Podložka na cvičení: Základ pro každý sport

Málokterá sportovkyně se bez ní obejde. Řeč je o podložce na cvičení, která má vskutku všestranné využití. Jogínky si na ní zacvičí pozdrav slunci, fitnessačky zaposilují a běžkyně protáhnou namožené svaly. Vždy se jen ujistěte, že vámi vybraná podložka je skutečně kvalitní. Co to znamená? Především musí být nesmekavá a vyrobená z odolného materiálu, který se nedrolí.

Sportovní láhev na vodu: Pitný režim

Při sporu je třeba neustále myslet na pitný režim. Jde to lépe, pokud máte po ruce sportovní láhev s vodou, která vám to připomíná. Na co se při jejím výběru zaměřit? Sportovní láhev by měla být vyrobená ze zdravotně nezávadného plastu nebo skla, měla by mít dostatečný objem (cokoliv nad 1 litr je ideální), široké hrdlo (pro snadné mytí) a také dobře čitelnou rysku, díky které máte neustálý přehled o přijatých tekutinách.


zdroj: unsplash.com

Hula hoop: Sport je zábava!

Kdo říká, že sport nemůže být zábava? Právě naopak! Hula hoop je toho důkazem. Tahle obruč udělá pod stromečkem radost každé ženě, která se chce při sportu především bavit. S obručí se dá užít spoustu zábavy, a přitom posílit celé tělo, podpořit krevní oběh a zvýšit kapacitu plic. Při krouživém pohybu zapojíte především svaly břicha, hýždí a stehen – a to i ty svaly, o kterých jste dosud neměli ani tušení.

Masážní válec: Relax pro svaly

Sportovkyně všeho druhu by si vždy měli najít čas na odpočinek. Připomenout jim to můžete originálním vánočním dárkem v podobě masážního válce. Takzvaný fitness roller je všestranná pomůcka pokrytá masážními výstupky, které hloubkově stimulují a uvolňují ztuhlé svaly. Pokud ho použijete před tréninkem, perfektně zahřejete své svaly a připravíte je na cvičení. Masáž byste ale neměli vynechat ani po tréninku – předcházíte tak bolesti svalů a podporujete svalovou regeneraci.

Tipy na vánoční dárky:

Jednoruční činky: Zaměřeno na ruce

Jednoruční činky jsou ideální pro posílení svalů horní části těla. Ocení je ale nejen ženy, které touží po vyrýsovaných pažích nebo ramenech. Do svého tréninku je totiž často zařazují také běžkyně nebo cyklistky, které při sportu namáhají spíše dolní polovinu těla. Při výběru jednoručních činek zohledněte v první řadě jejich hmotnost, ale také tvar a materiál, aby se dobře držely a při cvičení neklouzaly z rukou.

Jednoruční činky značky VFstyle
zdroj: unsplash.com

Balanční podložka: Rovnováha do života

Každá žena touží vnést do svého života rovnováhu. Tak proč ji to o letošních Vánocích nesplnit? Darujte své manželce, přítelkyni nebo kamarádce balanční podložku pro trénování rovnováhy. Pravidelné cvičení na nestabilní podložce vede k posílení břišních i zádových svalů, lepšímu držení těla a lepší koordinaci pohybů. Na podložce se dá “jen” stát nebo na ní můžete provádět nejrůznější cviky včetně dřepů či výpadů a zapojit tak i další svaly v těle.

Sportovní oblečení: Nové kousky do šatníku

S novým oblečením u ženy nikdy nešlápnete vedle. Zvlášť pokud se jedná o sportovní nebo fitness oblečení, které se často nestíhá vyprat. Při výběru však buďte obezřetní. Znáte konfekční velikost dotyčné sportovkyně a její vkus, pokud jde o střihy, barvy nebo motivy? Pokud ne, raději jí pod stromeček věnujte dárkový poukaz a nechte ji, aby si své nové oblečení na sport vybrala sama.

Tip: Věděli jste, že u nás zakoupené dárky k Vánocům můžete bez udání důvodu vrátit do 30 dnů, a to zcela zdarma? To znamená, že i kdybyste při výběru sáhli vedle, nic se neděje.

Tipy na vánoční dárky:

Scrunchies: Gumičky, které neničí vlasy

Zpocené vlasy lepící se na obličej jsou noční můrou snad každé sportovkyně. Některé si svou dlouhou hřívu ostříhají, jiné sáhnou po scrunchie – látkové gumičce do vlasů, která je netahá, neláme a necuchá. Pružná gumička umně skrytá v nařasené látce je vhodná i pro velmi jemné a lámavé vlasy, kterým klasické gumičky nevyhovují.

Fitness náramek: Výkon na dosah ruky

Máte ve svém okolí ženu, která to se sportem myslí skutečně vážně? Překvapte ji o Vánocích fitness náramkem, který jí umožní sledovat svůj výkon a neustále se zlepšovat. Fitness náramků je na trhu celá řada. Většina z nich měří počet ušlých kroků, množství spálených kalorií nebo kvalitu a délku spánku. Pokud víte, že by vámi obdarovaná žena využila pokročilejší funkce, sáhněte raději po sporttesteru. Běžkyně ocení podrobné informace o uběhnuté trase, zatímco plavkyně bude zajímat počet uplavaných bazénů.


zdroj: unsplash.com

Doplňky stravy: Výživa pro tělo

Pro ženy, které se věnují sportu, je obzvlášť důležité naslouchat svému tělu a věnovat mu náležitou péči. Během intenzivních tréninků nebo závodní sezóny ale můžete být obtížné dodat tělu veškeré potřebné živiny jen ze stravy. V tu chvíli přicházejí na řadu kvalitní doplňky stravy. Silově zaměřené sportovkyně primárně sáhnou po kloubní výživě, BCAA nebo proteinu, zatímco vytrvalostní atletky dají přednost iontovým nápojům a energetickým gelům nebo tyčinkám. Všechny aktivně žijící ženy pak pod stromečkem ocení multivitamíny a minerály, směs antioxidantů nebo zelené potraviny (chlorella, mladý ječmen) bohaté na chlorofyl.