Tipy na vánoční dárky pro sportovce všeho druhu

Tipy na vánoční dárky pro sportovce od české značky VFstylezdroj: unsplash.com

Už víte, co letos nadělíte svým blízkým pod stromeček? Jestliže se chystáte obdarovat muže, který je přímo zapálený do sportu, buďte bez obav. Přinášíme vám plnou nálož tipů na vánoční dárky, které potěší sportovce všeho druhu.

Sportovní taška

Sportovní tašku ocení sportovci všeho druhu, navíc ji není těžké vybrat, i když dotyčného zas tak dobře neznáte. Rozhodně se vyplatí sáhnout po objemnější tašce, do které se vejde kromě oblečení také další sportovní výbava, pití a případně doplňky stravy. Svého majitele doprovodí nejen do fitka, ale také na prodloužený víkend s partou kamarádů.

Odporové gumy

Odporové gumy patří k základní výbavě každého silového sportovce, milovníka posilování i crossfitera. Využití mají skutečně široké. Hodí se na efektivní protažení před i po tréninku, ale použít se dají také ke zvýšení náročnosti klasických cviků, jako jsou dřepy, výpady nebo mrtvé tahy.

Švihadlo

Klasické švihadlo by nemělo chybět ve výbavě žádného sportovce, který chce zlepšit svou kondičku, shodit nějaké to kilo nebo vytvarovat postavu. Nejvíce ho využijí atleti a běžci, nicméně velmi často ho při rozcvičování používají i siloví sportovci. Přijde vám švihadlo jako příliš obyčejný dárek k Vánocům? Ale kdeže! Kvalitní sportovní švihadlo má kovová ložiska, ergonomické úchopy, které nekloužou, a nastavitelnou délku. Skutečnou lahůdkou jsou bezdrátová švihadla, které přinášejí bezpečné a efektivní posílení kondice bez zakopnutí a pádů.

Tipy na vánoční dárky:

Sluchátka na sport

Pro většinu sportovců je hudba skvělou motivací při tréninku, a proto nedají dopustit na sportovní sluchátka. Pokud se pustíte do jejich výběru, dejte si záležet. Je důležité, aby během pohybu držely na svém místě, a navíc ještě perfektně hrály, aniž by zcela odhlušily okolí (to aby například běžec nepřeslechl blížící se auto). Zcela jistě byste měli zalovit ve vodách bezdrátových sluchátek – běžci ocení takzvané “pecky”, zatímco fitnessákům budou vyhovovat bytelnější sluchátka přes hlavu.

zdroj: unsplash.com

Akupresurní sada

Po intenzivním tréninku je třeba dopřát svalům uvolnění a odpočinek. Právě to a ještě mnohem víc nabízí akupresurní sada tvořená podložkou a polštářkem. Jejich povrch pokrývají tisíce jehliček, které uvolňují svaly, zlepšují krevní oběh a podporují tak svalovou regeneraci. Akupresurní podložku lze rozložit na podlaze, na křesle nebo v posteli, ale díky praktickému obalu se dá vzít také do parku nebo do kanceláře.

Tipy na vánoční dárky:

Bederní pás

Vysoká zátěž, příliš časté tréninky nebo nesprávné provedení cviků. To jsou asi nejčastější důvody zranění u sportovců. Mnoha z nich se dá předcházet nošením bederního pásu. Ten zpevňuje střed těla, napomáhá správnému držení a během sportu chrání záda před úrazem. A co když už ke zranění došlo? I tehdy je bederní pás skvělou pomůckou. Bederní část zad nejenom fixuje a tím ulevuje od bolesti, ale zároveň ji prohřívá, čímž podporuje proudění krve a urychluje svalovou regeneraci.

Chytré sportovní hodinky

Sportovní hodinky nabízejí svému nositeli spoustu užitečných funkcí, které mu umožňují sledovat a vyhodnocovat svůj výkon. Kromě jiného měří tepovou frekvenci, počítají spálené kalorie a sledují kvalitu spánku. Nejvíce je ocení běžci, plavci a atleti, ani ostatní sportovci ale nebudou zklamaní, pokud sportovní hodinky najdou pod vánočním stromečkem.

zdroj: unsplash.com

Doplňky stravy

Každý sportovec ví, že aby mu jeho tělo dobře sloužilo, musí se o něj dobře starat. Darujte mu proto doplňky stravy, které mu pomůžou v dosahování jeho cílů. Siloví sportovci a crossfitteři ocení kloubní výživu, spalovače tuku nebo kvalitní protein. Běžci a cyklisti využijí iontové nápoje a energetické gely nebo tyčinky. Všechny sportovce bez rozdílu pak potěší multivitamíny a minerály, směs antioxidantů nebo zelené potraviny (chlorella, mladý ječmen) bohaté na chlorofyl.

Sportovní oblečení

Nic nevyužije sportovec víc než sportovní oblečení. A vůbec nevadí, že ho má plnou skříň! Další funkční tričko, fitness kalhoty nebo běžecká čepice se totiž vždycky hodí. Zvlášť když pračka nestíhá prát a sušička sušit. Jestliže vybíráte sportovní oblečení pro muže, kterého dobře znáte, jistě to pro vás bude hračka. V opačném případě se ujistěte, že znáte správnou velikost dotyčného a také barevné preference – anebo vsaďte na osvědčenou škálu neutrálních barev, která nikoho neurazí.