Jak prožít Vánoce v klidu a pohodě?

Vánoce mají být svátky klidu a míru. Ne vždy tomu tak ale je. Pokud i vy patříte k lidem, kteří každoročně podléhají předvánočnímu shonu, zkuste to letos jinak. Poradíme vám, jak si vánoční svátky skutečně užít a ne jen přežít.

Sejděte se s rodinou a přáteli

Vánoce jsou v první řadě o lidech. Místo úklidu si proto během příprav na Štědrý den naplánujte setkání s rodinou a přáteli. Projděte se svátečně vyzdobeným městem, prohlédněte si vánoční trhy nebo se společně pusťte do pečení cukroví.

Tip: Pokud vás setkávání s rodinou stresuje, jelikož se vaše konverzace téměř vždy vyvine v hádku, určete si předem témata, o kterých se pro jistotu nebudete bavit.


unsplash.com

Sepište si seznam dárků

Necháváte shánění vánočních dárků na poslední chvíli? Zkuste to tento rok jinak. Inspirujte se tipy na dárky a sepište si dopředu jejich seznam, podle kterého budete následně nakupovat online z pohodlí domova. Vyhnete se tak přeplněným obchodním domům a impulzivnim nákupům zbytečností.

A co když přesto koupíte dárek, který se na Štědrý den nesetká s úspěchem? V našem e-shopu ho můžete bez udání důvodu vrátit, a to až do 31. ledna 2023. Stačí, když si ke své objednávce přikoupíte službu Vrácení nevhodného dárku.

Vše si dobře naplánujte

Chcete-li prožít skutečně klidné a pohodové svátky, snažte se vše připravit s dostatečným předstihem. Aby se vám to podařilo, je třeba dobře plánovat. V kalendáři si vyznačte, kdy budete péct cukroví, kdy uklidíte a kdy zaděláte na bramborový salát.

Přípravy si co nejvíce ulehčete. Nakupte už hotové těsto na cukroví, kapra si nechte rovnou naporcovat a vánoční dárky objednejte online. V našem e-shopu vám navíc dárky vánočně zabalíme, takže už je stačí jen položit pod stromeček.

Vánoční výzdobu si letos vyrobte

Zimní čas přímo vybízí ke zpomalení a odpočinku. Neznamená to ale, že byste měli každou adventní neděli strávit u televize. Zkuste si místo toho vlastnoručně vyrobit vánoční výzdobu. Nemusíte na to jít složitě – začněte třeba adventním věncem. Návodů na jeho výrobu najdete na internetu spoustu, stačí si vybrat. Kreativní činnost zažene stres a přivede vás na jiné myšlenky. A když se napoprvé nezadaří? Mějte pro jistotu v záloze výzdobu z obchodu.


unsplash.com

Najděte si čas sami na sebe

Ve všem tom předvánočním shonu se snadno stane, že zapomenete na své vlastní potřeby.  Zkuste si proto najít čas jen sami pro sebe. Možná budete překvapeni, jak vám pouhých 20 minut denně dodá energii do zbytku dne. A co během této dvacetiminutovky budete dělat? To záleží jen na vás. Přečtěte si pár kapitol z vaší oblíbené knihy, zapojte svaly na balanční podložce nebo si dopřejte masáž masážním válcem.


unsplash.com

Zrekapitulujte si uplynulý rok 

S blížícím se koncem roku je ideální čas na bilancování. Co se vám letos povedlo a co naopak nevyšlo přesně podle vašich představ? Co nového jste se naučili? A na co z celého roku nejraději vzpomínáte?

Zároveň si můžete sepsat své plány a vize na nadcházející rok. Jak si ho představujete? Co byste chtěli zažít? Čemu byste rádi věnovali svou pozornost? Nemusí se jednat o tradiční předsevzetí, ale spíše o myšlenky, které vás na vaší cestě posunou opět o krok dál.