Mezinárodní den dětí. Udělejte radost svým ratolestem

„Mami !“ Jedno jediné slůvko, které tolik toužíte slyšet od vašeho malého dítěte, které obrátilo váš dosavadní svět vzhůru nohama. Po mnoha probdělých nocích a nejistém mateřském tápání zní jako rajská hudba. A bezzubým úsměvem vám potvrdí fakt, že ač se občas cítíte jako dítě, už jste definitivně dospělá.

 

Zkuste se na chvilku vrátit do bezstarostných dětských let a připravit svým dětem nezapomenutelnou oslavu Dne dětí. Historie tohoto svátku, jež má za úkol šířit osvětu a upozornit na fakt, že všechny děti mají právo na radostné dětství, sahá až do roku 1925. O jeho zavedení se neúspěšně snažili účastnící Světové konference pro blaho dětí, která se konala  právě 1. června. Oficiálního uznání svého dne se všechny děti světa dočkaly až roku 1949. Hlavním impulzem k jeho vyhlášení bylo upozornit na krutý osud žen a dětí v Lidicích a a francouzském Oradour-sur-Glane. Původní název Den pro ochranu dětí se postupem let změnil na Den dětí.

V některých zemích si pro oslavu Dne dětí zvolili jiné datum. Bujaré oslavy si s předstihem užívají děti na Pyrenejském poloostrově. Druhou květnovou neděli ožijí ulice vesnic i měst tradiční fiestou. Školou povinné děti mají v Nigérii při příležitosti Dne dětí celostátní prázdniny a v Thajsku mají druhou lednovou sobotu všechny děti volný vstup do zoologických zahrad i muzeí. Zvláštní symboliku má termín Dne dětí v Indii. Koná se přesně devět měsíců od svátku zamilovaných sv. Valentýna.

Zkuste si letošní první červnový den užít naplno a připravte svým dětem nezapomenutelnou oslavu! Uspořádejte piknik a den plný her. Vymyslete bojovku a jednotlivé úkoly pojměte v indiánském stylu. Hod šiškou na cíl, chůzi po laně, skákání v pytli i poznávání zvířecích stop můžete okořenit skokem skrz hořící gymnastickou obruč. Oheň netřeba, dětská fantazie funguje spolehlivě.

 

Radost z pohybu si vychutnáte i z pohodlí domova. Postačí gymnastický míč, skládací obruč Hula hoop, gymnastická stuha v barvách duhy, správně zvolená hudba a zábava může začít. Slunečné počasí přímo vybízí k vodním radovánkám. Překvapte své malé ratolesti dnem stráveným v aquaparku. Prožijete den plný smíchu, užijete si nové dámské plavky z letošní kolekce a jako bonus získáte s parterem poklidný večer sami pro sebe. Po dni plném zábavy a sportu usnou vaši malí andílkové jako když je do vody hodí a budou se jim zdát ty nejsladší sny.

Otázky a odpovědi:

Q: Co je důležité při oslavách dne dětí?

A: Důležité je především zabezpečit ochranu dětí a vytvořit pro ně bezpečné a podnětné prostředí. Snažíme se propagovat aktivity, které podporují fyzické, mentální a sociální zdraví dětí.

Q: Jak se slaví den dětí ve světě?

A: Světový den dětí se slaví různými způsoby v závislosti na kulturních tradicích každé země. V tomto článku se dočtete rozmanitost různých způsobů oslav z celého světa, abyste mohli čerpat inspiraci a přizpůsobit svou oslavu dne dětí s mezinárodním přesahem.

Q: Jak potěšit děti během oslav dne dětí?

A: Pro potěšení dětí během oslav doporučujeme připravit aktivity, které je budou bavit. Vyzkoušejte fitness vybavení jako jsou švihadla, posilovací gumy, obruče.

Q: Co koupit dětem ke dni dětí VFstyle.cz?

A: Doporučujeme hledat hračky a hry, které stimulují mysl, podporují fyzickou aktivitu a nabízejí možnost kreativního vyjádření. 

Q: Jak sportovat s dětmi během dne dětí ?

A: Sportování s dětmi během dne dětí může být zábavný a zdravý způsob, jak oslavit. Doporučujeme organizovat rodinné sportovní akce jako jsou cyklovýlety, turistické výlety nebo společné hry venku. 

Q: Jaký je zdravý styl života pro děti?

A: Zdravý styl života pro děti zahrnuje vyváženou stravu, dostatek fyzické aktivity, dostatek spánku a čas trávený s rodinou a přáteli.