Trend pro letošní léto? Plavky s vysokým pasem!

Plavky s vysokým pasem se opět vrací do módy. Tento retro kousek sluší štíhlým ženám i boubelkám, které chtějí schovat bříško nebo opticky prodloužit nohy. Nosila je už Marilyn Monroe, tak proč byste je nemohla obléknout i vy?

Plavky s vysokým pasemunsplash.com

Retro, které sluší všem

Plavky s vysokým pasem se na plážích a koupalištích objevily poprvé už v 50. letech 20. století. Retro kousek s puncem ženskosti a elegance se ale pravidelně vrací na přehlídková mola i do našich šatníků. A není divu. Sluší totiž každé ženě bez výjimky. Nejvíce z nich ale budou těžit dámy s postavou typu jablko (nevýrazný pas) nebo hruška (širší boky než ramena). Vysoký pas totiž krásně schová větší bříško, opticky zúží stehna a prodlouží nohy.

Plavky s vysokým pasemunsplash.com

Úzký pas bude ještě užší

Máte-li postavu ve tvaru přesýpacích hodin (stejně široká ramena a boky a naopak úzký pas), plavky s vysokým pasem vaše přednosti ještě zvýrazní. Při výběru barev a motivů máte navíc zcela volnou ruku. Slušet vám budou i výraznější kousky – například neonově růžové plavky se stylovým řasením na zadečku. 

Plavky s vysokým pasem:

Máte plnější tvary? Pozornost směřujte na dekolt

Stahovací plavky s vysokým pasem jsou skvělou volbou pro ženy plnějších tvarů, kterým pomůžou vymodelovat svůdné křivky. Pokud vás trápí větší zadeček nebo širší boky, volte raději klasické černé plavky. Pozornost se naopak snažte směřovat k hornímu dílu plavek, který by měl být výrazný – se vzorem, volánky, krajkou, push up efektem nebo sexy šněrováním.

Stahovací plavky:

Scházejí vám ženské křivky? Vysoký pas je vykouzlí

I ženám s atletickou postavou budou slušet plavky s vysokým pasem. Klidně oblékněte pestrobarevné kalhotky, mnohem více pozornosti ale věnujte výběru vrchního dílu. Ten by měl poutat pozornost výraznou barvou a vzorem nebo rafinovaným střihem.

Plavky s vysokým pasemunsplash.com

Horní díly plavek:

Jak nosit plavky s vysokým pasem?

Možnost nakombinovat si spodní díl a horní díl plavek se v posledních letech stala standardem. Využijte toho a kalhotky s vysokým pasem vynoste k vodě pokaždé s jinou podprsenkou. A protože móda by měla být především zábava, osmělte se a vyzkoušejte odvážné kombinace – neonové barvy, výrazné potisky a rafinované střihy. Žijeme přece jen jednou!

  • Podprsenka s trojúhelníčkovými košíčky je klasika, kterou rozhodně nic nezkazíte. Přizpůsobí se totiž jakémukoliv poprsí, takže za bohyni budete v každém případě.
  • Kalhotky s vysokým pasem a podprsenka bez ramínek (tzv. bandeau) tvoří dokonalý plážový outfit, ve které budete u vody nepřehlédnutelná.
  • Sexy podprsenka typu bardot vám dodá ztracenou sebejistotu, ať už kráčíte po rozpáleném písku na Mallorce, nebo kolem Mácháče.