Připravte se na léto s plavkami české značky VFstyle

Léto už se blíží a s ním i plavková sezóna. Přemýšlíte jestli koupit jednodílné nebo dvoudílné plavky, bikini nebo tankini? Dáme vám 3 tipy, jak vybrat ty nej.

Jak vybrat ty správné plavky? 3 tipy, jak vybrat ty nej

Léto už se blíží mílovými kroky a vás už pomalu chytá prázdninová horečka? Nejvyšší čas začít se poohlížet po outfitu k vodě, ve kterém letos zazáříte. Poradíme vám, co zvážit, na co se zaměřit nebo co změřit, zkrátka, jak vybrat ty nej plavky právě pro vás.

Dámské černé plavky
zdroj: unsplash.com

Jste spíš jablko, nebo hruška?

Možná už jste se s touhle otázkou někdy setkala, nejspíš v článku nějakého módního časopisu, který byl věnován typologii ženské postavy. Abyste si vybrala perfektně padnoucí plavky, je třeba zjistit, jaký máte typ postavy. A kolik takových typů existuje? Těch základních je pět a my vám je ve zkratce představíme. Takže zbystřete zrak, mrkněte do zrcadla a najděte ten váš. Jakmile se vám to povede, máte ten nejdůležitější krok k výběru plavek za sebou.

Jablko

Oplýváte plným dekoltem s užšími rameny, máte trochu větší bříško, ale nohy jako laň? Tak to budete nejspíš typ jablko. Nejvíce vám budou slušet plavky, kterou podtrhnou vaše bujné vnady. Ideálním střihem dvoudílných plavek jsou pro vás tankiny, vybírejte si vyšší kalhotky, případně jednodílné plavky s odvážným výstřihem.

Hruška

Máte postavu jako Jennifer Lopez? Vašimi přednostmi jsou tedy širší boky a stehna, ovšem nahoře vás pánbůh příliš neobdařil, tedy nosíte podprsenky těch nejmenších velikostí. Neváhejte se vyřádit s výraznými vršky se šněrováním, volány nebo jednoduchými trojúhelníčky v extravagantních barvách. Dolní díl plavek volte spíš střídmější jako jednoduché klasické kalhotky nebo tanga, aby bylo vše pěkně v rovnováze.

Brokolice

Poslední typ z našeho ovocno-zeleninového seznamu je brokolice (někdy se také říká obrácený trojúhelník). Tyto dámy mají širší ramena, úzké boky a hubené nohy. Ideální je v tomto případě převést pozornost dolů. Nebojte se tedy zvolit výraznější spodní díl, který může být ozdoben páskem, šňůrkou omotanou kolem břicha nebo volánem. Vršek naopak volte v podobě jednoduchého topu bez ramínek nebo na zavazování za krk.

Obdélník

Tzv. sportovní nebo klučičí postavě se říká také obdélník. Tyto ženy mají podobně široké boky i rameny a nijak výrazný hrudník ani zadek. Máte-li tuto postavu, neváhejte si plavkami opticky vykouzlit ženské tvary. Nebojte se odvážných bikin, perfektně vám padnou brazilky i podprsenka bez ramínek  neboli “bandeau”.

Přesýpací hodiny

Mezi typické majitelky postavy typu přesýpacích hodin patří Věstonická Venuše a Kim Kardashian. Věříme, že alespoň jednu z nich znáte. Obě oplývají ženskými křivkami dole i nahoře, tzv. mají větší boky i prsa a vosí pas. Pakliže patříte mezi tyto šťastlivkyně, gratulujeme vám, můžete si totiž vybrat jakékoli plavky. Slušet vám bude naprosto všechno.

Spodní díly plavek značky VFstyle:

Plánujete surfovat ve vlnách, nebo opalovačku na dece?

Už víte, jaký máte typ postavy a co vám tedy bude slušet. Dále byste měla zvážit, pro jaký účel plavky vybíráte. Jedete-li na romantickou dovolenou ve dvou, kde plánujete jen relaxovat na pláži nebo u bazénu, neváhejte tedy s výběrem výstředních a sexy kousků. Ovšem plánujete-li s kamarády výlet na vodu nebo surfařský kurz, potřebujete se cítit pohodlně. Pak volte jednoduché střihy, které vám nebudou při sportu padat nebo překážet.

Surfování
zdroj: freepik.com

Plavky jsou jako vaše druhá kůže

Plavky vám vždy musí perfektně padnout. To znamená, že by nikde nic nemělo odstávat, vyčuhovat nebo zařezávat se. Využijte toho, že je dnes možné kombinovat různé velikosti horního a spodního dílu, a namixujte si ten pravý koktejl právě pro vás.

Zároveň začíná být zase v módě nechat si ušít plavky na míru, podívejte se na možnosti zakázkové výroby ve vašem okolí. Uvidíte, že se vám tahle investice vyplatí.

Trendy plavky
zdroj: unsplash.com

Dámské plavky 2022 aneb co letos pofrčí

A co přinesou letošní trendy? No, neliší se příliš od těch z minulého roku. Co se týče dvoudílných plavek, stále jsou IN romantické volánky, mini bikini nebo podprsenky s provázkem omotaným kolem pasu. Vrací se také retro kostičkované plavky ala babiččin ubrus neboli styl “Vichy”. Stále letí neonové plavky i ty třpytivé, se kterými vás nikdo na pláži ani na plovárně nepřehlédne. Ani tento rok nešlápnete vedle s vysokými kalhotkami a sportovním vrškem ke krku.

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Comeback jednodílných plavek

Plavky vcelku zažívají slavný návrat již několikátou sezónu. Dříve neslušivý koupací oblek typický pro korpulentnější dámy nebo profesionální plavkyně se stal sexy outfitem na pláž, který rafinovaně ukáže vaše přednosti a schová, co má zůstat utajeno. Navíc jednodílné plavky sluší všem, záleží pouze na střihu, který by měl vždy zdůraznit vaše přednosti. Je tedy na vás, zda si vyberete ty s hlubokým výstřihem na zádech nebo v dekoltu, nebo ty s odhaleným břichem.

Nejste-li zrovna milovnice opalování a sluníčko z vás spíš velmi rychlé udělá grilovanou červenou krevetu, jednodílné plavky rovněž oceníte. Pro ženy s citlivou pokožkou jsou plavky vcelku ideálním pomocníkem, díky kterému zůstane velká část těla skryta před slunečními paprsky.

Další výhodou jednodílných plavek je, že se dají nosit jako top. Vypadají perfektně s džínovými kraťasy, sukní nebo šátkem. Nemusíte se tak kompletně převlékat, když si odskočíte od vody na zmrzlinu nebo z hotelu na pláž.

Zapomeňte tedy na klišé o nelichotivém plaveckém skafandru a jeden pěkný koupací kousek vcelku si kupte.

Jednodílné plavky
zdroj: unsplash.com

Péče o váš koupací outfit

Aby vaše plavky dlouho vydržely, tedy neztrácely barvu, pružnost i tvar, starejte se o ně podobně jako o vašeho domácího mazlíčka. Tady je několik základních pravidel, které byste měla mít na paměti:

  • Přijdete-li od vody, nechte plavky přirozeně uschnout (ne na prudkém slunci).
  • Nezapomínejte je v pytlíku nebo zamotané v mokrém ručníku.
  • Po plavání v bazénu nebo v moři plavky vyperte ve vlažné mýdlové vodě, aby se z nich odstranil chlór nebo sůl.
  • Neperte je při vysokých teplotách a nepoužívejte agresivní prací prášky.
  • Ždímejte je vždy stlačením do kuličky, ne jako když ždímete ručník.
  • Dávejte pozor při nanášení opalovacího krému nebo oleje, abyste si plavky neumazala.

Jedině tak vám plavky vydrží v dobré kondici více sezón.

Péče o plavky VFstyle
zdroj: unsplash.com

České plavky – kvalita, styl a udržitelnost

Chcete být originální? Podporujete lokální módu a myslíte na přírodu i na švadleny, které vás oblékají? Podívejte se na české výrobce dámských plavek. Kromě tradičních českých značek, které znají spíše starší plavkyně, se v posledních letech roztrhl pytel i s mladými českými návrháři a švadlenami, které se pustili do šití koupacích oděvů.

Můžete si vybrat ze široké nabídky netradičních motivů i klasických střihů, kvalitních látek a často i možnosti úpravy na míru. Neváhejte si tedy pořídit plavky z českých luhů a hájů, které vám bude ještě jednou chválit vaše dcera nebo vnučka, a překvapte s nimi na vaší plovárně nebo na Jadranu.

Otázky a odpovědi:

Q: Proč si vybrat dámské plavky značky VFstyle?

A: Plavky české značky VFstyle jsou navrženy s důrazem na kvalitu, pohodlí a trendy design. Jsou vyrobeny pouze z kvalitních materiálů a to v několika provedeních.

Q: Kde se vyrábí plavky značky VFstyle?

A: Kvalitní plavky značky VFstyle jsou vyrobeny ve Slavkově u Brna a to za ekologický a etických podmínek. Nákupem podpoříte lokálního výrobce z České republiky.

Q: Jak jsou baleny objednávky plavek VFstyle?

A: Objednávky plavek jsou pečlivě baleny do ekologické zásilky. Používáme recyklovatelné obálky a recyklované krabice.

Q: Kdy mohu očekávat doručení své objednávky plavek značky VFstyle?

A: Produkty máme skladem a na rychlosti expedice nám skutečně záleží. Zboží můžete očekávat doma do 1-2 pracovních dnů.

Q: Jak správně pečovat o plavky značky VFstyle?

A: Doporučujeme ruční praní v teplé vodě a sušení na stíněném místě bez použití chemických prostředků.

 

Připravte se na léto a vyberte si z pestré nabídky dámských plavek VFstyle ušitých v naší dílně ve Slavkově u Brna.