Valentýn 2022 – 20 tipů na valentýnské dárky

Hledáte ten nejlepší valentýnský dárek? Podívejte se na 15 tipů na dárky k Valentýnu, se kterými určitě nešlápnete vedle.

Svatý Valentýn – Svátek všech zamilovaných

14. únor se blíží a vy marně přemýšlíte, co speciálního tento rok vymyslíte pro vaši drahou polovičku? Odpůrci Valentýna ho naopak odmítají slavit jako importovaný americký svátek. Pravdou ovšem je, že legenda o sv. Valentýnovi pochází z Evropy.

Svatý Valentýn byl biskupem, který žil ve třetím století v Terni, tedy tehdejší Římské říši. Císař Marcus Aurelius Claudius se tenkrát rozhodl zrušit manželství, aby se muži soustředili pouze na své vojenské povinnosti a nerozptylovali se ničím jiným. Biskup Valentýn se i přes to rozhodl potají páry oddávat, za což byl popraven. Sv. Valentýn  se tak stal symbolem ochránce zamilovaných.

A kde se vzala tradice valentýnských dárků? Začal s tím právě již zmiňovaný biskup Valentýn, když obdarovával mladé páry květinami ze své zahrady. Později se začali posílat milostná psaní a pohlednice.

Valentýnská srdíčka

Co darovat na Valentýna?

Jaký je tedy nejlepší valentýnský dárek? Samozřejmě ten od srdce. Můžete tedy pokračovat v tradici biskupa Valentýna a darovat květiny. I když nejste nadaní básníci nebo spisovatelé, nebojte se napsat svému milému nebo milé pár slov, proč ho máte rádi. Chybí-li vám inspirace, sežeňte už předepsané valentýnské přání.

Jste-li zruční, můžete se inspirovat tipy na valentýnské dárky “DIY” (neboli vyrob si sám). Na internetu najdete tisíce návodů a videí na výrobu dárků pro zamilované. Vyrobte koláž z vašich společných fotek, poukaz na domácí masáž nebo upečte domácí sušenky.

Pokud nemáte na vyrábění čas nebo buňky, a přesto byste rádi udělali vaší lásce radost, koukněte se na naše tipy. Valentýnské dárky od české značky VFstyle.

Valentýnská růže pro ženu

5 tipů na dárek k Valentýnu pro ženy

Sháníte dárek pro vaši přítelkyni, snoubenku nebo manželku? Nevíte si rady, protože ještě nevíte, co má ráda? Nebo jste ji splnili všechna přání už na Vánoce?  Anebo už vás nebaví darovat každý rok stále tu samou kytici rudých růží a chtěli byste letos přijít s něčím originálnějším? Neklesejte na mysli, dáme vám tipy na dárky, se kterými nešlápnete vedle.

Nechte za vás promluvit květiny

Nejjednodušší je zajít do nejbližšího květinářství a vybrat kytici v oblíbené barvě vaší partnerky. Chcete-li být trochu originálnější, vybírejte méně tradiční květiny, jako jsou sasanky, pivoňky nebo lilie. Kytici můžete doplnit jednoduchým zamilovaným vzkazem nebo pozvánkou na večeři či na zmrzlinu.

Darovat své partnerce můžete také pokojovku, která jí vás bude připomínat déle než týden. Nejlépe takovou, o které víte, že ji má ráda. Milovnici kávy potěší vlastní kávovník, pro veganku avokádovník nebo mangovník. Hodí se také kvetoucí pokojovky, jako je africká fialka, ibišek nebo růžová toulitka.

Valentýnský dárek pro ženu

Darujte jí její oblíbenou vůni

Tady už je třeba, abyste měli přehled o tom, jaké vůně má vaše milovaná ráda. Zjistíte to jednoduše tím, že se podíváte na parfém, který používá. Můžete jí koupit ten samý nebo se poradit v parfumérii. Uvidíte, že nešlápnete vedle. Každé ženě polichotí, když její muž zná značku jejího parfému. Nechcete-li riskovat s parfémem, můžete vybrat krém nebo koupelovou pěnu například s vůní růží, levandule nebo tropického ovoce.

Překvapte ji šperkem

Tento rok máte výročí a hledáte něco exkluzivního? Plácněte se přes kapsu a pořiďte vaší partnerce náušnice, náramek nebo řetízek. Nemusíte vybírat diamantové šperky (i když by jí určitě potěšily), uvidíte, že velký úspěch sklidí i jednoduchý zlatý náramek nebo náušnice s kamínkem.

Plánujete-li ji tento rok požádat o ruku, Valentýn se jeví jako jedna z ideálních možností. Ve spánku jí změřte obvod prstu nebo si půjčte její starý prstýnek a podle něj vyberte ten zásnubní. Uvidíte, že nad vámi bude Svatý Valentýn držet ochranou ruku, a navíc si toto datum snadno zapamatujete pro oslavu výročí.

Podpořte ji v jejich zájmech

Nemáte-li rádi klasické valentýnské dárky, udělejte radost něčím, co vaše drahá polovička využije při svých koníčcích. Uvidíte, že ji potěší, pokud ji podpoříte v tom, co ji baví. Je nadšenou sportovkyní? Doplňte její sportovní výbavu fitness švihadlem, růžovým masážním válcem nebo sadou posilovacích gum. Ráda vaří? Pořiďte jí novou sadu vařeček, nůž s monogramem nebo kuchařský kurz. Chodíte-li rádi na dlouhé společné procházky, kupte jí sadu pletených návleků, které ochrání před zimou, nebo knihu s tipy na výlety. Je vášnivou rybářkou? Kupte jí nový prut.

Něco dobrého nikdy nezklame

Každého vždy potěší něco dobrého na zub. Kupte své partnerce její oblíbenou čokoládu, víno nebo degustační sadu marmelád. Mnohé cukrárny nabízejí tematické dorty, cupcaky, muffiny a bůhví co ještě. Můžete ji také vzít do její oblíbené restaurace, kavárny, cukrárny nebo něco uvařit sám.

5+5 tipů na dárek k Valentýnu pro muže

Jaký vybrat dárek k valentýnu pro něj? Darujte mu zážitek, oblečení s jeho oblíbeným filmovým motivem, lahev vína, degustační sadu piva, nový šroubovák, co před Vánoci ztratil, nebo vaši sexy fotografii. Pořiďte mu pánský bederní pás na jeho bolavá záda nebo novou balanční podložku na cvičení. Je-li váš partner vášnivý sportovec, kupte mu fitness švihadlo do tělocvičny nebo novou pumpičku na kolo.

5 tipů na valentýnské dárky pro páry

Nejjednodušší variantou je, když se domluvíte na společném valentýnském dárku, který si společně užijete jako například:

  • relax ve dvou v podobě wellness balíčku
  • výlet do hor, do evropského velkoměsta nebo na místo, kde jste se seznámili
  • večeři v oblíbené restauraci nebo ochutnávku některého z valentýnských menu
  • návštěvu kina, divadla nebo koncertu
  • úniková hra, kurzy tance nebo předplatné na tenisové kurty

Valentýnské dárky pro páry

Přejeme Vám krásného Valentýna 2022, tým VFstyle.cz